Copyright @ computerclub vaassen    alle rechten  voorbehouden. 1992 - 2020
Voorbereiding:
LET OP DIT GEBEURD OP EIGEN RISICO
Informatie alleen voor degene die een upgrade naar Windows 10 hebben gedaan
Het doel van een systeemkopie is dat op het moment de pc crasht of besmet raakt met een virus o.i.d. en de pc weer opnieuw Windows moet installeren er een kopie moet zijn van Windows als installatie of van  (dvd /USB) of een herstelpartitie op uw pc. Staat deze erop dan krijgt u de installatie van de Windowsversie als van wanneer u de pc hebt gekocht was dit Windows 8 dan krijgt u weer Windows 8 upgraden kan dan niet meer gratis naar Windows 10.
Maak in ieder geval een backup met uw documenten en foto s zorg ervoor dat er lege cd om een herstelschijf te maken deze heeft u nodig om de pc te starten als deze niet meer werkt en een externe schijf (kan ook een andere schijf zijn als de huidige HD verdeeld is in 2 partities om het kopie naartoe te schrijven.

Ga naar het vergrootglas links onderin en zoek op back up windows 7 enter
er komt dan de tekst met backup maken en terugzetten Windows 7     enter

dan ziet u onder configuratiescherm in het linker kolom

een systeemkopie maken
een systeemherstelschijf maken

klik op systeemkopie maken het programma zoekt de nodige informatie op om te beginnen is er geen (andere) schijf aanwezig stopt het programa en kan u geen kopie maken. Ga dan naar de winkel/webshop om er één te kopen. Voor de nodige informatie hoeft deze niet heel groot te zijn tot 500 GB is gernoeg kleinere schijven zal al bijna niet meer te koop  volg de informatie op het scherm en wacht totdat dit klaar is (let op kan wel evenduren afhankelijk van de snelheid van de pc en de grootte van de schijf.

dan op systeemherstelschijf maken, doe de lege cd in de dvd speler en start de volgende een systeemherstelschijf maken. Wacht rustig af totdat de cd gebrand is en markeer deze cd met tekst opstart Windows 10 o.i.d. Die moet u gaan gebruiken als de pc niet meer wil opstarten.

Lukt het niet of er gaat iets mis stuur dan een mail naar jan@pcclubvaassen.nl